2017. január 17., kedd

LONKA ASSORTED SOFT TOFFEES-. FAVOURITS FOR FANS: VANIILA AND CHOCOLATE: VANÍLIÁS ÉS CSOKIS KARAMELLÁK





Nézzük a hollandok kedvenc karamelláit!



Mivel a megnevezésben válogatást írtak, kettőnél azért többfajta karamellára számítottam. Elnézve a cég honlapját, éppenséggel, lett volna miből meríteniük...


A karamellák egyenlő arányban (9-9 db) találhatók a tasakban, mindegyik 2,5 cm széles és 2 cm magas téglatestben jelenik meg.


Ez az átlátszó fólia annyira lezárja őket, hogy semmi illat nem szivárog ki belőlük. Sőt, nagyon nem is akarja felfedni a nasinkat. Annyira ragaszkodik hozzájuk (szó szerint szinte összenőttek), hogy minden taktikát be kell vetni, hogy megszabaduljunk tőle. Aztán midőn kiszabadítottuk őket, látszik, hogy nem a papírral van baj, hanem a karamellákkal. Ragacsos felületük marasztalta a celofánt.




Állaguk érzékelhető a kép alapján...Tekeredik a karamella rétes akar lenni.

 


A bézs illata a klasszikus omlós tejkaramellák (bocis) halványabb változata. Enni pont annyira élvezetes, amennyire a látványa. Iszonyatosan tapad a fogsorba, a kis recék csak úgy vonzzák magukhoz ezt az anyagot. Emiatt hamar átváltottam szopogatós üzemmódba. Így sem jobb, mert bár nem kemény, így hő hatására elég hamar elolvad, de mivel sok íze nincs, teljesen fölösleges vesződni vele.
Talán a sötétbarna  nagyobb durranás lesz...(?)

Hát, sajna nem. Ennek sincs áradó illata, csak nagyon gyenge cukrozatlan kakaópor. Ízben is csak ennyit tud megvillantani, annyira semmilyen, hogy ezt is elfelejthetjük.
Bár aromazáró tasakban, van, azt hiszem ezt a funkciót nem tudom kihasználni, mert nagyon nem dobok ki édességet, de ezt fölösleges tartogatni!



Nos, ha ezek a kedvencek, akkor milyen lehet a többi???

Bár az is lehet, hogy én választottam ilyen szerencsétlenül és a hátralevők maguk a tökéletességek...(?)




Tömege: 160 g (kb.18 db)

Összetétel: glükózszirup, cukor, növényi zsiradék, víz, sovány tejpor, vaj, szorbitol, 1,6% kakaópor, só, szójalecitin, természetes vaníliakivonat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése