2017. február 3., péntek

FRANCIA DRAZSÉ: KLASSZIKUS, BANÁNOS, KÁVÉS-TEJSZÍNES, CITORMOS-ÁFONYÁS


Mint megtudtam a Bonbonetti honlapjáról (http://www.bonbonetti.hu/blog/megujult-franciadrazsek-3-uj-iz-2-xxl-termek-2-standard-termek/), a Francia drazsét a Duna Csokoládégyár 1964-ben kezdte el termelni. 52 évet kellett arra várni, hogy a klasszikus színes cukorral bevont kakaós golyóbisok kis tesókat kapjanak. Méghozzá rögtön 3-as ikreket.


Az új ízek: banán (sárga), joghurtos gyümölcsös (lila), coffee latte (barna)


Kezdem a klasszikussal, merthát mégiscsak ez a viszonyítási alap. Utoljára szerintem gyerekkoromban ettem ilyet. Mint sok minden, ez sem tartozott a kedvenceim közé, de emlékeimben ez még az ehetőbbek között tartom számon.

Kibontva nem erre az illatfelhőre vártam,sőt alapvetően semmilyenre. Szerintem az elmúlt években a receptúrán is változtattak, mert ennyire intenzíven csokis sem illatban, sem ízben nem volt.
Ez most határozottan finom! Nem túl édes, jó ropogós. Bár a Smarties-nál és az M&M's-nél nem nehéz jobbat gyártani, de azt kell mondjam ebben a kategóriában - bár eddig nem volt az első helyen egyik sem- ez a nyerő!


Jön a joghurtos gyümölcsös, ami konkrétan áfonyás (lila) és citromos (sárga) ízeket takar.
Ez előbbi gyümölcsöt egyébként látatlanban is fel lehet ismerni, annyira erőteljesen jelen van.
Olyan, mintha egy jobb fajta áfonyás joghurtot nyitnánk ki. 
Mindkettőnek fehér a belseje. Érdekes, hogy az áfonyás kicsit savanyúbb, mint a citromos, de alapvetően mindegyiknél zseniális aromákat használtak. Ez is jó! Még a végén megszeretem a Francia drazsét?


A három új zacsi közül egyedül a banános  nem osztozkodik más ízekkel. Ennek is a klasszikban megismert kakaós belső az alapja, így végeredményben a habbanánhoz tudnám leginkább hasonlítani.
Ez sem rossz, de nekem eddig az áfonya a nyerő!


Végére marad a Coffee Latte, ami tejeskávét jelent és igen érdekesen, külön tej és külön kávé formájában jelenik meg.
A fehérnek vaníliafagyi íze van. Talán mind közül ez a legédesebb, de ebben is kellemes aromák rejlenek.
A kávés -  aminek ezúttal nem csokis, hanem tényleg kávés belseje van- is tökéletes. Pont annyira kávés, hogy izgalmassá tegye a cukorkát.
Valószínű, annak ellenére, hogy nincsenek egybegyúrva, ezeket mégiscsak együtt kell enni, így a fehér édessége is tompul.

Tény, hogy a jó munkához idő kell, nade ennyi?! Ezalatt, míg mi kitaláltuk az újabb Francia drazsé szériát Amerika eljutott a Földtől a Holdra, majd a Marsra... 😏

 Mindenesetre remek lett a végeredmény, csak azt sajnálom, hogy már nincs újabb 52 évem, hogy a követkeő sorozatot kivárjam...😃

A lényeg, a lényeg, ezeket meg kell kóstolni!!!

MÉG TÖBB KÉP A DRAZSÉKRÓL:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése